Wat heb ik aan een maatwerkadvies

Energie-besparings-advies.nl  biedt naast het Energielabel, (het verplichte deel waar u recht op heeft,) ook een Energie maatwerkadvies aan. Met dit advies krijgt u specifiek op uw eisen en wensen inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparing en verbetering van uw woning of utiliteitspand.

 

Het EPA maatwerkadvies 

 

Een EPA maatwerkadvies is een advies op maat voor eigenaren van bestaande woningen en utiliteit. Het geeft de eigenaar of gebruiker inzicht in hoe hij energie kan besparen. Het is, net als een maatpak, gebaseerd op uw specifieke eisen op het gebied van comfort en energiezuinigheid van uw pand.

 

U krijgt een EPA maatwerkadvies alleen na een onderzoek door een gecertificeerde EPA-adviseur. Deze adviseur komt bij u thuis en neemt u een interview af, kijkt naar de isolatie van vloeren, ramen, muren en dak èn naar de apparatuur voor verwarming, ventilatie en warm water van uw woning.

 

De adviseur zet  voor u op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor gaat investeren en op welke termijn u de gedane investering kunt terugverdienen en welke subsidies er mogelijke zijn. Daarmee weet u wat de mogelijke besparing is op de alsmaar groeiende maandelijkse energiekosten. Uw woonlasten krijgt u weer onder controle.

In 2003 kostte 2000 m3 aardgas € 846,-.  In 2010 kostte 2000 m3 aardgas € 1.162,-  (Bron CBS)

 

De laatste 10 jaar steeg de prijs van energie met 185 %. In 1999 kostte een vat ruwe olie    $ 17,48.

In 2012 kost een vat ruwe olie $ 109,78- 

De olie prijzen zijn de laatste 6 jaren met 300% gestegen   (Bron OPEC)

 

De huur en rente stijging daarentegen is gedaald. Op de site rente ontwikkeling kunt u die volgen (Bron rente ontwikkeling)

Wat is het verschil tussen een EPA maatwerkadvies en het EPA energielabel?

 

Bij het energielabel krijgt u een aantal standaard energiebesparende adviezen. Dit is een lijst met mogelijke standaardmaatregelen die uw woning energiezuiniger maken. Deze lijst wordt niet specifiek voor uw woning opgesteld.

De adviezen in het EPA maatwerk zijn dus speciaal op uw huishouden afgestemd. Het EPA Maatwerk bevat niet standaard een energielabel.

 

Een zuinig huis? Met het energielabel zie je het zo.

 

 

Bel of mailons gerust indien u meer informatie wenst over het EPA Maatwerkadvies.

EBA biedt naast het EPA Maatwerkadvies ook het EPA energielabel aan.